Az iskola épülete

Ponty utca - 2014. augusztus
Szalag utca - 2014. augusztus
  
Az 1896/97-es tanévet a Ponty utca és a Szalag utca sarkán álló épületben kezdték el (ezeket az utcákat akkor is, mai is mindvégig így hívják) úgy, hogy rövidesen új épület építésére kerül majd sor. Ebben az új épületben az első tanévnyitó 1899. szeptember 1-én volt.

1934-ben az 50 éves évfordulókor Hóman Bálint Közoktatásügyi Miniszter kezéből vehetett át dicsérő oklevelet Stróbel Ernő igazgató. Az egyre népszerűbbe váló oktatási intézmény folyamatosan bővült ezután. Az épületben működő elemi iskolától termeket kaptak és építkezések is történtek. A második világháború amellett, hogy szétzúzta az iskolát, súlyosan megrongálta az épületet is. A jobbító szándék és igyekezete azonban az első lehető pillanattól az újrakezdésen fáradozott. A szertárak, a könyvtárak állományának pótlása, a "tüzelőadományok" lehetővé tették az oktatást. 

Az ötvenes évek első felében név-, profil- és irányváltások voltak átmenetileg, de az épület renoválására, felújítására sor kerülhetett. 1959-ben a 75 éves jubileumot megújult intézményben ünnepelhették elődeink.

1975 a nagy rekonstrukció kezdetét is jelentette. Két évre a Jurányi utcai, akkori Hámán Kató Közgazdasági iskolába költöztünk át. 1977-ben modernizált, új tornacsarnokkal, szaktantermekkel rendelkező épületbe költözhettünk vissza. 1983-ban a nagy Tornasátor készült el. 1986-ban az iskolaépület a Tetőtérrel bővült.

1996-ban új épületszárnnyal bővült iskolánk, ahol 100 négyzetméteres taniroda, szaktantermek, számítógépes termek és tornaterem van.